آمار و ارقام نشان میدهد که میزان استفاده از گوشیهای اندرویدی بیشترین فراوانی را در جهان دارد و طبیعتاً حجم غالب خدمات تعمیرات موبایل نیز مربوط به گوشیهای اندرویدی میشود. در میان خرابیهای رایج در این نوع گوشیها، مشکلات صفحه نمایش گوشی اندرویدی بسیار شایع است و دردسر زیادی برای کاربران ایجاد میکند.
چالش اصلی مشکلات صفحه نمایش در اندروید این است که عملاً کاربر امکان کار کردن با گوشی را از دست میدهد. مثلاً فرض کنید که نیمی از صفحه نمایش گوشی شما تغییر رنگ داده باشد. در این حالت نمیتوانید دکمهها و آیکونهای مورد نظرتان را پیدا کنید یا حتی برای تماشای فیلم هم دچار مشکل میشوید.
در این مطلب سعی داریم که در مورد رایجترین مشکلات صفحه نمایش در اندروید صحبت کنیم و راهکارهای احتمالی این مشکلات را توضیح دهیم.
علاوهبر این، اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در مورد تعمیر گوشیهای اندرویدی داشته باشید؛ پیشنهاد میکنیم که مقاله یادگیری تعمیرات اندروید را نیز بخوانید.
رایجترین مشکلات صفحه نمایش در اندروید
مشکلات صفحه نمایش در موبایلهای اندرویدی بهخصوص گوشیهای سامسونگ و شیائومی، دارای طیف گستردهای است که ما به بخش اعظم آنها خواهیم پرداخت و برای هر کدام راهحلهایی ارائه میکنیم. اگر شما هم در کار با صفحه نمایش گوشی خود دچار مشکل هستید، پیشنهاد میکنیم که در ادامهی این مقاله با ما همراه باشید.
1- هنگ کردن صفحه نمایش (فریز شدن صفحه نمایش)
هنگ کردن یکی از متداولترین مشکلات صفحه نمایش در اندروید است. وقتی صفحه نمایش هنگ میکند یا فریز میشود؛ عملاً نمیتوان با موبایل کار کرد. چراکه در این حالت گوشی هیچ یک از دستورات ما را اجرا نمیکند و لمس کردن آیکون یا زدن دکمههای نوار پایین گوشی بیفایده است.
در این شرایط، قبل از اینکه گوشی را برای تعمیر بفرستید؛ بهتر است که یک بار آن را خاموش و روشن کنید. برای این کار، دکمه پاور را برای چند ثانیه نگه دارید تا گزینه ریاستارت (Restart) ظاهر شود و آن را انتخاب کنید. در صورتی که دکمه Restart ظاهر نشد؛ میتوانید مدت بیشتری دکمه پاور را نگه دارید تا گوشی بهطور خودکار خاموش شود. سپس میتوانید گوشی را روشن کرده و از آن استفاده کنید.
اگر پس از تست بالا نیز مشکل هنگ کردن صفحه نمایش حل نشد؛ احتمالاً LCD گوشی شما با مشکلی جدی مواجه است و باید برای تعمیر آن به یک تعمیرکار متخصص سختافزار مراجعه کنید.
2- عدم کارکرد صفحه نمایش
از دیگر مشکلات صفحه نمایش گوشی اندرویدی، عدم کارکرد آن است. وقتی گوشی به لحاظ سیستمی روشن میشود (یعنی مثلاً صدا هست) اما تصویری نشان نمیدهد؛ خرابی LCD قویترین احتمال است.
اگر مطمئن شدید که برق به صفحه نمایش میرسد اما روشن نمیشود. میتوان تا حد زیادی اطمینان داشت که LCD سوخته و باید تعویض شود.
3- ایجاد لکه و رنگی شدن صفحه نمایش
رنگی شدن و ایجاد لکههای سیاه و قهوهای از مشکلات صفحه نمایش در اندروید است که کاربران زیادی آن را تجربه کردهاند. عموماً موارد زیر میتواند منجر به این مشکل شود:
- ضربه و آسیب فیزیکی
- نفوذ رطوبت و مایعات
- قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی
- استفاده طولانی مدت و استهلاک گوشی
این مشکل در بین کاربران گوشیهای قدیمی اندروید بسیار شایع است و علت آن به مدت زمان طولانی استفاده از گوشی و استهلاک قطعات برمیگردد. استفاده درست از موبایل و محافظت از آن در برابر ضربه و نفوذ مایعات، امکان بروز این مشکل را تا حد خوبی کاهش میدهد.
رنگی شدن صفحه نمایش، بدین معنی است که بخشی از صفحه توسط هالهای از رنگ پوشیده میشود و فرایند نمایش تصویر و ویدئو را مختل میکند. یکی از راههای احتمالی حل این مشکل، بازگشت به تنظیمات کارخانه (Reset Factory) است. اگر این راه جواب نداد؛ تنها راه ممکن تعویض صفحه نمایش گوشی است.
توجه داشته باشید که اگر بهجای هالهی رنگی، با یک لکه سیاه یا قهوهای روی صفحه نمایش مواجه شدید؛ هیچ راهی جز تعویض LCD گوشی نخواهید داشت. متاسفانه اگر این لکهها کوچک هم باشند، پس از مدتی گسترش خواهند یافت و تمام صفحه نمایش را سیاه خواهند کرد.
4- خرابی تاچ – از رایجترین مشکلات صفحه نمایش گوشی اندروید
عدم کارکرد و خرابی تاچ گوشی، از اصلیترین مشکلات صفحه نمایش گوشی اندرویدی است. وقتی از خرابی تاچ در موبایل حرف میزنیم، حالتهای مختلفی وجود دارد:
- تاچ موبایل بهطور کامل از کار بیفتد.
- بدون لمس کردن صفحه نمایش، بهطور خودکار نقطهای از آن لمس شود و پنجرهی جدیدی را باز کند.
- با لمس کردن نقطهای از صفحه نمایش، اشتباهاً نقطهی دیگری از صفحه نمایش لمس شود.
اگر با موارد بالا مواجه هستید، بهتر است که قبل از مراجعه برای تعمیرات سختافزاری، راهکارهای نرمافزاری زیر را امتحان کنید.
- خاموش و روشن کردن گوشی (Restart)
- بازگشت به تنظیمات کارخانه یا ریست فکتوری
- تنظیم گوشی روی حالت Safe Mode
اگر موارد بالا کارساز نباشد، احتمالاً مجبور به تعویض تاچ و LCD خواهید شد.
انجام ریست فکتوری برای حل مشکلات صفحه نمایش در اندروید
قبل از انجام ریست فکتوری، لازم است که از اطلاعات گوشی خود بکاپ (نسخه پشتیبان) بگیرید. در غیر این صورت، تمامی اطلاعات و تنظیمات گوشی از بین میرود.
توجه داشته باشید که نحوهی انجام ریست فکتوری در گوشیهای مختلف، متفاوت است و باتوجه به برند و مدل، از ترکیب متفاوتی از دکمهها استفاده میشود. مثلاً روند ریست فکتوری در برخی مدلهای شیائومی به صورت زیر است:
- دکمه پاور را نگه دارید تا گوشی خاموش شود.
- بعد از خاموش شدن گوشی، دکمههای پاور و افزایش صدا را همزمان فشار دهید و نگه دارید.
- وقتی لوگوی شیائومی در صفحه ظاهر شد، دکمهی پاور را رها کنید؛ اما دکمهی افزایش صدا را همچنان نگه دارید.
- بعد از گذشت چند ثانیه و نمایش صفحهی Recovery Mode، میتوانید دکمهی افزایش صدا را رها کنید.
- به کمک دکمههای کاهش و افزایش صدا، نوار رنگی انتخاب را روی گزینهی Wipe Data ببرید.
- با فشار دادن دکمهی پاور، میتوانید گزینهی Wipe Data را انتخاب کنید.
- سپس دوباره دکمهی پاور را فشار دهید تا Wipe All Data انتخاب شود.
- حالا، گزینهی تایید همان Confirm را بههمین ترتیب انتخاب کنید.
- با پایان فرایند ریست فکتوری، گزینهی Back to Main Menu را انتخاب کنید تا به منوی اصلی بازگردید.
- در انتها گزینهی Reboot و Reboot to system را انتخاب نماید تا گوشی دوباره ریاستارت شود. این مرحله ممکن است کمی زمان ببرد.
نحوهی تنظیم گوشی روی حالت Safe Mode
برخی اوقات، نصب بدافزارها یا نرمافزارهای ویروسی موجب اختلال در عملکرد سیستم عامل گوشی میشود. برای تشخیص چنین مشکلی، میتوان گوشی را روی وضعیت Safe Mode یا همان حالت امن تنظیم کرد. این کار باعث میشود که تمامی برنامههای نصبی غیرفعال شوند و تنها برنامههای سیستمی فعال بمانند.
مراحل فعال کردن Safe Mode به شرح زیر است:
- ابتدا گوشی را خاموش کنید.
- سپس دکمهی پاور را نگه دارید تا گوشی روشن شود.
- به محض نمایش آرم یا لوگوی برند، دکمهی پاور را رها کنید و دکمهی کاهش صدا را نگه دارید.
- وقتی سیستم عامل بالا آمد، دکمه کاهش صدا را رها کنید.
وقتی حالت ایمن فعال شود، عموماً علامت آن در پایین یا بالای صفحه نمایان میشود. حال، تاچ و صفحه نمایش گوشی را بررسی کنید. اگر در این حالت، همچنان مشکلات صفحه نمایش گوشی اندرویدی شما پابرجاست؛ یعنی مشکل مربوط به بخش نرمافزار نیست و باید به سراغ متخصص تعمیرات سختافزار بروید.
5- شکستگی LCD – از رایجترین مشکلات صفحه نمایش در اندروید
شکسته شدن LCD از پرتکرارترین مشکلات صفحه نمایش در گوشیهای اندرویدی است که مسلماً نتیجهی اصابت ضربهی فیزیکی است. شکستگی صفحه نمایش دارای سطوح مختلفی است. اگر میزان شکستگی سطحی باشد، میتوان با تعویض گلس مشکل را حل کرد. اما اگر شکستگی در حدی باشد که به LCD آسیب وارد شده باشد، چارهای جز تعویض آن نخواهیم داشت.
6- ایجاد خطوط رنگی روی صفحه نمایش
ظاهر شدن خطوطی رنگی، از دیگر مشکلات صفحه نمایش در اندروید است. شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که خطوط رنگی روی LCD موبایلتان ایجاد شود. معمولاً علت اصلی این مشکل، اصابت ضربه است. اما اگر گوشی شما بدون هیچ نوع آسیب فیزیکی دچار این مشکل شد، بهتر است که موارد نرمافزاری مثل آپدیت کردن سیستم عامل را امتحان کنید.
راهکارهای پیشگیری از خرابی صفحه نمایش گوشی
تا این بخش از مقاله به رایجترین مشکلات صفحه نمایش موبایل اندرویدی پرداختیم. حالا میخواهیم در ادامهی بحث، به نکاتی اشاره کنیم که میتواند از بروز این مشکلات جلوگیری کند:
- سیستم عامل و نرمافزارهای نصب شده روی گوشی را بهطور مرتب آپدیت کنید.
- برنامههای خود را از منابع معتبر دانلود و نصب کنید. همچنین از نصب بدافزارها و برنامههای ناشناس پرهیز کنید تا موبایل شما ویروسی نشود.
- حتماً از قاب و گلس مناسب برای محافظت در برابر آسیبهای فیزیکی استفاده کنید.
- از مجاورت گوشی با مایعات، رطوبت و مواد شیمیایی پرهیز کنید.
- شارژر را به موقع از برق بکشید تا داغ شدن باتری موجب آسیب به صفحه نمایش نشود.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم که مهمترین مشکلات صفحه نمایش گوشی اندرویدی را بررسی کنیم و برای هر کدام راهکارهایی ارائه دهیم.
همانطور که در این مطلب خواندید؛ پرتکرارترین مشکلات صفحه نمایش مربوط به آسیبهای فیزیکی است که کاملاً به نحوهی نگهداری شما از گوشی بستگی دارد. در این مقاله علاوهبر این موارد، به خرابیهای ناشی از مشکلات نرمافزاری هم اشاره کردیم و گفتیم که بهتر است در بررسی مشکلات صفحه نمایش، ابتدا موارد نرمافزاری را بررسی کنید. همانطور که در مبحث عیب یابی گوشی اشاره کردیم، حل مشکلات نرمافزاری پیچیدگی چندانی ندارد و هزینهی کمتری را به کاربر تحمیل میکند. بنابراین بررسی آن در اولویت قرار میگیرد.
امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا مشکلات صفحه نمایش موبایلتان را حل کنید. اگر همچنان سوالی در این خصوص دارید؛ در پایین همین مقاله کامنت بگذارید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن به آن پاسخ دهند.