مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱

آموزش انواع روش های جریان کشی در گوشی‌های موبایل

حسین رمضان نیا
1 نظر
روش های جریان کشی گوشی های موبایل

جریان کشی گوشی یکی از روش‌های عیب‌یابی و تعمیر گوشی‌های موبایل است که به کمک آن می‌توان میزان جریان الکتریکی را که از مدارات گوشی عبور می‌کند، اندازه‌گیری و تشخیص داد. جریان کشی می‌تواند نشان‌دهنده سلامت یا خرابی قطعات گوشی، نوع خرابی سخت افزاری یا نرم افزاری، میزان مصرف باتری و عملکرد گوشی باشد. برای انجام جریان کشی نیاز به ابزارهایی مانند منبع تغذیه دیجیتال، مولتی متر، پیچ گوشتی و تیغه داریم. در این مقاله به معرفی انواع روش‌های جریان کشی در گوشی و موارد استفاده آن در تعمیرات موبایل می‌پردازیم.

جریان کشی قبل از فشردن دکمه پاور

برد موبایل

این روش جریان کشی گوشی برای بررسی وضعیت موبایل در حالت خاموش استفاده می‌شود. برای این کار، ابتدا باید گوشی را باز کرده و باتری آن را جدا کنیم. سپس منبع تغذیه دیجیتال را با ولتاژ 4 ولت و جریان 2 آمپر تنظیم کرده و لید قرمز آن را به پایه مثبت کانکتور باتری و لید مشکی آن را به پایه منفی کانکتور باتری متصل می‌کنیم. در این حالت، میزان جریان کشی باید صفر باشد. اگر جریان کشی بیش از صفر باشد، به این معنی است که گوشی دارای اتصال کوتاه است و باید مدارات گوشی را با مولتی متر یا نقشه شماتیک چک کنیم. آشنایی با شماتیک و نقشه‌خوانی از مباحث تخصصی است که نیازمند آموزش تخصصی در دوره‌های آموزش تعمیرات موبایل دارد.

جریان کشی پس از فشردن دکمه پاور

این روش جریان کشی برای بررسی وضعیت گوشی در حالت روشن و بالا آمدن سیستم عامل استفاده می شود. برای این کار، بعد از اتصال منبع تغذیه دیجیتال به گوشی، دکمه پاور را فشار می‌دهیم. در این حالت، میزان جریان کشی به صورت پله‌ای افزایش می‌یابد و بسته به نوع گوشی، ممکن است بین 0.2 تا 0.8 آمپر باشد. اگر جریان کشی کمتر از این بازه باشد، به این معنی است که گوشی دارای خرابی سخت افزاری است و باید قطعات گوشی را با مولتی متر یا نقشه شماتیک چک کنیم. اگر جریان کشی بیشتر از این بازه باشد، به این معنی است که گوشی دارای خرابی نرم افزاری است و باید نرم افزار گوشی را فلش یا ریست کنیم.

جریان کشی در حالت standby

در این حالت، گوشی روی وضعیت آماده‌به‌کار یا standby قرار دارد و میزان جریان کشی گوشی باید صفر یا نزدیک به صفر باشد. در غیر این صورت، نشانه‌ای از مشکل در برد گوشی است و باید به کمک نقشه شماتیک، بررسی‌های لازم انجام شود.

اتصال کوتاه

عیب یابی و تعمیر گوشی موبایل

اتصال کوتاه یکی از شایع‌ترین خرابی‌های سخت افزاری گوشی است که باعث می‌شود جریان الکتریکی به صورت نامنظم و غیر‌قابل کنترل از مدارات گوشی عبور کند. مشکل اتصال کوتاه می‌تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، مانند آب خوردن گوشی، ضربه خوردن گوشی، استفاده از شارژرهای غیر استاندارد، خوردگی یا اکسید شدن قطعات گوشی و غیره. اتصال کوتاه می‌تواند باعث شود گوشی روشن نشود، شارژ نشود، داغ شود، باتری زود تمام شود. برای تشخیص اتصال کوتاه، می توان از روش های جریان کشی قبل از فشردن دکمه پاور یا جریان کشی لحظه‌ای استفاده کرد.

جریان کشی لحظه‌ای

این روش جریان کشی موبایل برای تشخیص اتصال کوتاه در مدارات گوشی استفاده می‌شود. برای این کار، ابتدا باید گوشی را باز کرده و باتری آن را جدا کنیم. سپس منبع تغذیه دیجیتال را با ولتاژ 4 ولت و جریان 2 آمپر تنظیم کرده و لید قرمز آن را به پایه مثبت کانکتور باتری و لید مشکی آن را به پایه منفی کانکتور باتری متصل کنیم. در این حالت، میزان جریان کشی باید صفر باشد. سپس با یک تیغه یا پیچ گوشتی، به صورت لحظه‌ای، پایه‌های مختلف مدارات گوشی را به هم متصل می‌کنیم. اگر با اتصال دو پایه، جریان کشی افزایش یابد، به این معنی است که در آن مسیر اتصال کوتاه وجود دارد و باید آن را با مولتی متر یا نقشه شماتیک چک کنیم.

اگر می‎‌خواهید جزئیات بیشتری از روش‌های جریان کشی گوشی بدانید؛ دیدن ویدئوی کوتاه زیر را از دست ندهید. البته به یاد داشته باشید که شرط یادگیری و مهارت در این مبحث، تمرین عملی است. بنابراین در هر صورت برای اجرای جریان کشی به آموزش تخصصی نیاز خواهید داشت.

بیشتر بخوانید: دوره آموزش تعمیرات موبایل

موارد استفاده از جریان کشی در تعمیرات موبایل

جریان کشی یکی از روش‌های مفید و مؤثر برای عیب‌یابی و تعمیر گوشی‌های موبایل است. می توان از جریان کشی موبایل برای رفع مشکلات زیر استفاده کرد:

استفاده از جریان کشی برای عیب یابی در هنگام روشن نشدن موبایل

اگر گوشی با فشردن دکمه پاور روشن نشود، ممکن است به دلیل خرابی باتری، کانکتور باتری، دکمه پاور، مدار پاور یا بوت لودر باشد. با جریان کشی گوشی قبل از فشردن دکمه پاور و پس از فشردن دکمه پاور می‌توان علت خرابی را تشخیص داد و قطعه مورد نظر را تعویض یا ترمیم کرد.

بیشتر بخوانید: یادگیری تعمیرات موبایل

چنانچه گوشی با وصل کردن شارژر شارژ نشود، ممکن است به دلیل خرابی شارژر، کابل شارژر، کانکتور شارژ، مدار شارژ یا باتری باشد. با جریان کشی قبل از وصل کردن شارژر و پس از وصل کردن شارژر می توان علت خرابی را تشخیص داد و قطعه مورد نظر را تعویض یا ترمیم کرد.

استفاده از جریان کشی برای بررسی علت داغ شدن گوشی

اگر گوشی در حالت استفاده یا شارژ شدن داغ شود، ممکن است به دلیل اتصال کوتاه، مصرف بیش از حد جریان، خرابی قطعات حساس به حرارت مانند پردازنده، حافظه، باتری و غیره باشد. با جریان کشی لحظه‌ای می توان محل اتصال کوتاه را پیدا کرد. سپس آن را با مولتی متر یا نقشه شماتیک چک نمود و قطعه مورد نظر را تعویض یا ترمیم کرد.

اگر گوشی در هنگام استفاده هنگ کند یا خاموش شود، ممکن است به دلیل خرابی نرم افزاری، ویروس، پر شدن فضای حافظه‌ی داخلی، اختلال در حافظه موبایل، مشکلات مدار حافظه یا بوت لودر باشد. با جریان کشی گوشی پس از فشردن دکمه پاور می‌توان علت خرابی را تشخیص داد. در این حالت می‌توان نرم افزار گوشی را فلش یا ریست کرد یا قطعه مورد نظر را تعویض یا ترمیم کرد.

جمع‌بندی

جریان کشی گوشی‌، از روش‌های کاربردی و مؤثر در عیب‌یابی و تعمیرات موبایل است. این روش می‌تواند به تعمیرکاران موبایل کمک کند تا مشکلات گوشی را با سرعت و دقت خوبی بررسی نمایند. اما باید توجه داشت که برای اجرای جریان کشی، به دقت و تخصص بالایی نیاز است. رسیدن به چنین سطحی از مهارت، نیازمند دانش و تمرین مداوم است و یکی از بهترین راه‌های آن شرکت در دوره آموزش تعمیرات موبایل است. همچنین باید از نقشه‌های شماتیک گوشی‌ها استفاده کنیم تا مدارات گوشی را بهتر بشناسیم و بتوانیم خرابی‌ها را رفع کنیم.

کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل سامسونگ
کامل ترین آموزش تعمیر آیفون در ایران
آموزش تعمیر آیفون
بهترین دوره آموزش تعمیرات موبایل شیائومی
آموزش تعمیرات موبایل شیاومی
کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل در خانه
یادگیری تعمیرات موبایل در خانه
کتاب آموزش تعمیرات موبایل از مبتدی تا پیشرفته
کتاب تعمیرات موبایل
کامل ترین چک لیست تعمیرات موبایل
چک لیست تعمیرات موبایل

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱

ثبت درخواست مشاوره📜

اطلاعات خود را  وارد کنید تا سریعا با شما ارتباط بگیریم.