مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱
  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزش تعمیرات موبایل
  6. /
  7. عوامل خرابی باتری گوشی

عوامل خرابی باتری گوشی

حسین رمضان نیا
بدون نظر
عوامل خرابی باتری گوشی

عوامل زیادی باعث خرابی باتری گوشی می‌شوند که اکثریت آن‌ها به نحوه استفاده ما از گوشی بر‌می‌گردد. یعنی عادات روزمره ما در استفاده از گوشی موجب خرابی تدریجی باتری می‌شوند و این مسئله می‌تواند تا جایی ادامه پیدا کند که گوشی به‌طور کامل از کار بیفتد. با توجه به وابستگی شدید زندگی ما به گوشی‌های هوشمند، خرابی باتری گوشی می‌تواند خسارت مالی زیادی را در پی داشته باشد. به همین دلیل، در این مقاله از مجله‌ی تاچ‌مگ، به بررسی عوامل خرابی باتری گوشی و راه‌های پیشگیری از آن می‌پردازیم. لازم به ذکر است که بررسی برخی موارد خرابی باتری، نیاز به آموزش تعمیرات موبایل و دانش تخصصی دارد و اقدام خودسرانه می‌تواند موجب خسارت جانی و مالی شود.

دلایل خرابی باتری گوشی

دلایل خرابی باتری گوشی

این یک قاعده کلی است که به ازای گذشت هر سال از عمر گوشی، درصدی از ظرفیت باتری آن کاسته شود. این میزان به‌طور میانگین، 10 تا 15 درصد است که برای گوشی‌های مختلف، یکسان نیست. علاوه‌بر این، رفتار ما نیز در هنگام استفاده از گوشی، بر افزایش یا کاهش این میانگین تاثیرگذار است. بنابراین، رعایت یک سری نکات می‌تواند به بهبود عمر باتری گوشی کمک کند.

یکی از شایع‌ترین دلایل خرابی باتری گوشی، ماندن زیاد گوشی در شارژ است. بسیاری از افراد عادت دارند که حین شارژ، با گوشی خود کار می‌کنند یا مدت زیادی آن را در شارژ نگه می‌دارند. این مسائل باعث داغ شدن باتری گوشی می‌شود.

استفاده از گوشی حین شارژ باتری

از‌آنجایی‌که گوشی‌های هوشمند امروزی، از باتری پلیمری یا لیتیوم یونی استفاده می‌کنند و این نوع باتری‌ها از حساسیت بالایی نسبت به گرما و حرارت برخوردارند؛ باید از عوامل داغ شدن آن‌ها جلوگیری کرد. داغ شدن این نوع باتری‌ها، هم به باتری و هم به سایر بخش‌های موبایل، آسیب جدی وارد می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود که حین شارژ از گوشی استفاده نکنید تا به باتری آسیبی نرسد.

برخی افراد از قاب یا گارد‌های ضخیم برای گوشی خود استفاده می‌کنند. این نوع قاب‌ها موجب گرم شدن باتری و آسیب به آن می‌شوند. توصیه می‌شود که حداقل در هنگام شارژ، قاب گوشی خود را جدا کنید تا از گرم شدن شدید آن جلوگیری شود.

معمولاً 1 تا 2 سال پس از خرید گوشی، شارژر آن خراب می‌شود و افراد شارژر جدیدی را جایگزین آن می‌کنند. اما مشکل اصلی این است که افراد شارژر‌های تقلبی را جایگزین شارژر اورجینال می‌کنند. معمولاً شارژر‌های تقلبی، دارای جریان و توان مناسب گوشی شما نیستند و موجب خرابی باتری گوشی می‌شوند.

پاوربانک عامل خرابی باتری موبایل

پاوربانک نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای شارژر گوشی شما باشد. چرا‌که پاوربانک‌ها از پایداری مناسبی در شدت جریان برخوردار نیستند و این موضوع بر سلامت باتری موبایل تاثیر می‌گذارد. گذشته از این، بسیاری از پاوربانک‌های موجود در بازار تقلبی بوده و استاندارد نیستند.

اگر گشتی درون تلفن همراه خود بزنید، احتمالاً با برنامه‌های زیادی مواجه خواهید شد که بلااستفاده هستند. این برنامه‌ها در پس‌زمینه گوشی فعالیت می‌کنند و به‌صورت نامحسوس باتری گوشی را مصرف می‌کنند. بهتر است که در اولین فرصت این مدل برنامه‌ها را حذف کنید.

نفوذ آب و رطوبت به سوکت شارژ می‌تواند باعث اختلال در عملکرد باتری شود. در حقیقت آب موجب نوسان برق در بخش شارژر می‌شود و باتری را خراب می‌کند.

اثر مخرب استفاده از شارژر فندکی

شارژر فندکی ماشین نیز مانند پاوربانک، گزینه‌ی مناسبی برای شارژ مداوم تلفن همراه نیست. کاربرد اصلی شارژر فندکی، استفاده در مواقع اضطراری است. اگر استفاده از آن به یک رویه دائمی برای شارژ گوشی تبدیل شود، می‌تواند به باتری شما آسیب برساند.

راهکار‌هایی برای جلوگیری از خرابی باتری گوشی

روش درست شارژ گوشی

– در هنگام شارژ شدن باتری گوشی، از کار کردن با آن پرهیز کنید. همچنین بهتر است که گوشی را در حالت پرواز بگذارید و سایر امکانات مثل بلوتوث و لوکیشن (موقعیت مکانی) را خاموش کنید.

– تمامی برنامه‌ها و نرم‌افزار‌های بلااستفاده را از روی گوشی خود پاک کنید.

– مدت زمان معینی را برای شارژ گوشی خود در نظر بگیرید و در آن مدت، هیچ گونه استفاده‌ای از گوشی خود نکنید.

– توصیه می‌شود که گوشی خود را در محدوده 30 درصد باتری به شارژ بزنید و پیش از 100 شدن شارژ، آن را از برق بکشید. این کار به افزایش عمر باتری گوشی کمک خواهد کرد.

– همواره از شارژر اورجینال گوشی خود استفاده کنید. شارژر اورجینال توان و جریانی متناسب با ظرفیت گوشی شما ارائه خواهد کرد.

علائم و نشانه‌های خرابی باتری

نشانه‌هایی وجود دارد که قبل از خرابی یا از کار افتادگی کامل باتری، به شما هشدار خواهد داد. با توجه به این علائم، می‌توان از خرابی کامل باتری گوشی جلوگیری کرد.

تمام شدن سریع شارژ باتری: اگر باتری گوشی بدون استفاده چندانی، خالی ‌شود یا با استفاده حداقلی، میزان قابل توجهی از شارژ خود را از دست دهد؛ می‌تواند نشانه‌ی مشکل در باتری باشد.

گوشی فقط در زمان شارژ روشن است: اگر گوشی فقط زمانی روشن شود که مستقیم به شارژ وصل است و در صورت جدا شدن از برق، خاموش شود؛ یک مشکل جدی برای باتری ایجاد شده است.

خاموشی یا ریستارت بی‌دلیل: اگر گوشی موبایل شما شارژ لازم برای روشن ماندن را دارد اما بدون دلیل خاموش یا ریستارت می‌شود؛ باید وضعیت باتری آن مورد بررسی قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: یادگیری تعمیرات موبایل
باد کردن باتری گوشی

باد کردن باتری: گاهی وضعیت باتری گوشی به جایی می‌رسد که باد می‌کند و تورم آن کاملاً آشکار است. در این حالت، باتری گوشی کاملاً خراب شده است و ادامه‌ی استفاده از آن موجب آسیب جدی به سایر بخش‌های گوشی می‌شود.

هنگ کردن مداوم گوشی: هر گوشی هوشمندی ممکن است که گاهی هنگ کند. اما هنگ کردن مداوم یک گوشی، می‌تواند نشانه‌ای از ایراد در باتری آن باشد.

باد کردن LCD و لکه سیاه روی آن: در برخی اوقات، باد کردن نمایشگر موبایل یا بروز لکه‌های سیاه روی آن، می‌تواند ناشی از خرابی باتری گوشی باشد.

نکات تکمیلی خرابی باتری گوشی

استفاده درست از گوشی و رعایت برخی نکات گفته شده در مورد نحوه‌ی صحیح شارژ، باعث افزایش چشم‌گیر عمر باتری خواهد شد. در کنار رعایت این موارد به یاد داشته باشید که در صورت بروز مشکل حاد برای باتری، نباید اقدام به تعمیر خودسرانه‌ی باتری کنید. در برخی موارد، این کار خطرات خاصی مثل انفجار یا آتش‌سوزی خواهد داشت. تعمیر این گونه موارد نیاز به آموزش تعمیرات موبایل و مهارت کافی دارد. بنابراین بهتر است پیش از هر کاری با یک تعمیرکار مشورت کنید.

چگونه از خراب شدن گوشی خود جلوگیری کنیم؟ راهکارهای پیشگیری
کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل سامسونگ
کامل ترین آموزش تعمیر آیفون در ایران
آموزش تعمیر آیفون
بهترین دوره آموزش تعمیرات موبایل شیائومی
آموزش تعمیرات موبایل شیاومی
کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل در خانه
یادگیری تعمیرات موبایل در خانه
کتاب آموزش تعمیرات موبایل از مبتدی تا پیشرفته
کتاب تعمیرات موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱

ثبت درخواست مشاوره📜

اطلاعات خود را  وارد کنید تا سریعا با شما ارتباط بگیریم.