مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱
  1. صفحه اصلی
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزش تعمیرات موبایل
  6. /
  7. بررسی دلایل خرابی سوکت...

بررسی دلایل خرابی سوکت شارژ گوشی

حسین رمضان نیا
بدون نظر
خرابی سوکت شارژ گوشی موبایل

استفاده از گوشی‌های هوشمند بخش بزرگی از زندگی ما را فراگرفته است. تا حدی که شاید نتوانیم یک ساعت را بدون چک کردن تلفن همراه سپری کنیم. امروزه، بسیاری از امور مثل تحصیل، ارتباط با دوستان و آشنایان، اطلاع از اخبار روز جامعه و پیگیری مسائل کاری به گوشی‌های موبایل وابسته است. این میزان از وابستگی، خراب شدن گوشی را به یک مسئله‌ی جدی تبدیل می‌کند. به‌خصوص خرابی سوکت شارژ که می‌تواند به منجر خاموش شدن موبایل شود و دسترسی ما را به دنیای دجیتال، قطع نماید. در این مقاله از سری مقالات آموزش تعمیرات موبایل در مجله‌ی تاچ‌مگ به بررسی دلایل خرابی سوکت شارژ گوشی می‌پردازیم و راه‌های محافظت از آن را توضیح خواهیم داد.

دلایل خرابی سوکت شارژ گوشی

بررسی دلایل خرابی سوکت شارژ گوشی

خرابی بخش‌ها و قطعات مختلف یک گوشی، می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد و لزوماً مشکل در یک بخش از گوشی، به معنی ایراد قطعی در همان قسمت نیست. بلکه ممکن است مشکل یک قطعه، خود را به صورت اختلال در بخش دیگری نشان دهد. خرابی سوکت شارژ نیز می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها نحوه‌ی استفاده و نگهداری ما از گوشی موبایل است.

اگر بخواهیم مثالی در این زمینه بزنیم، باید به افرادی اشاره کنیم که حفاظت فیزیکی مناسبی از گوشی نمی‌کنند و دائما گوشی را در معرض ضربه، رطوبت و گرد و غبار قرار می‌دهند.

نفوذ مایعات و رطوبت به گوشی

یک خطر جدی برای سوکت شارژ گوشی، نفوذ رطوبت و مایعات به درون ساختار داخلی آن است. این مسئله بسیار جدی است و موجب اتصالی در بخش‌های داخلی گوشی می‌شود. فرض کنید که برای تفریح به دریا رفتید و گوشی شما در مجاورت آب و رطوبت قرار گرفت، اولین اقدام شما باید خاموش کردن گوشی و از بین بردن اثر مایعات باشد. اگر به دستگاه‌های مخصوص از ضدآب دسترسی دارید؛ بهتر است که از آن‌ها کمک بگیرید. راه حل پیشنهادی دیگر، قرار دادن گوشی درون کیسه‌ی برنج است تا رطوبت گوشی شما را به خود جذب کند.

شایع‌ترین دلیل خرابی سوکت شارژ، ورود ضربه و آسیب فیزیکی ناشی از سقوط از ارتفاع و سایر دلایل این چنینی است. آسیب فیزیکی باعث آسیب و شکستگی در ساختار داخلی سوکت شارژ می‌شود و در نهایت، عملکرد شارژ شدن باتری مختل خواهد شد.

قرارگیری گوشی در محیط‌های آلوده به گرد و غبار، می‌تواند به بخش‌های داخلی آن از جمله سوکت شارژ گوشی، آسیب وارد کند. وقتی گرد و غبار به درون سوکت شارژ گوشی نفوذ می‌کند، عملاً یک حائل یا عایق ایجاد می‌شود که مانع ارتباط و انتقال جریان الکتریسیته می‌شود. نتیجه‌ی این وضعیت، اختلال در روند شارژ موبایل است.

یکی از راهکار‌های مراقبت از سوکت شارژ در مقابل نفوذ گرد و غبار، استفاده از گارد و قاب مناسب است. بهتر است که از گارد‌هایی استفاده کنید که پوشش خوبی در محل سوکت شارژ ایجاد می‌کنند.

نشانه‌های خرابی سوکت شارژ گوشی

پس از بررسی دلایل خرابی سوکت شارژ، باید به این سؤال پاسخ داد که چطور متوجه خرابی سوکت شارژ شویم. بنابراین باید به سراغ بررسی مواردی برویم که نشان‌دهنده‌ی خرابی آن است. مانند هر قسمتی در موبایل، خرابی سوکت شارژ هم نشانه‌های مخصوص به خود را دارد. در ادامه این نشانه‌ها را مرور می‌کنیم.

وقتی گوشی خود را به شارژ می‌زنید اما دائماً روند شارژ آن قطع و وصل می‌شود؛ می‌تواند نشانی از خرابی در سوکت شارژ گوشی باشد. البته باید توجه داشت که موارد دیگری نیز ممکن است موجب این حالت شود؛ مثلاً کیفیت پایین سیم شارژ یا قطعی آن هم می‌تواند چنین مشکلی را ایجاد کند. گاهی باتری گوشی هم دچار مشکل می‌شود و این ایراد به‌صورت قطع و وصل شارژ، نمایان می‌شود.

احتمالاً برای شما پیش آمده باشد که برای شارژ شدن گوشی، مجبور به کج کردن آن در یک زاویه‌ی خاص باشید. این مورد به وضوح نشان از خرابی سوکت شارژ یا کابل شارژر است. اگر به مجبور قرار دادن کابل در حالتی خاص هستید تا شارژ اتفاق بیفتد؛ مشکل از کابل است. اما اگر مجبور به تکان دادن گوشی هستید تا در یک زاویه‌ی خاص شارژ شود، مشکل مربوط به سوکت شارژ است.

عدم کارکرد گوشی با انواع شارژر و کابل شارژ

شرایطی را در نظر بگیرید که موبایل خود را به شارژ زده‌اید و با تغییر حالت قرارگیری گوشی هم شارژ نمی‌شود. در این حالت به دنبال تست کردن شارژر‌های دیگری می‌روید. با این حال، باز هم گوشی شما شارژ نمی‌شود. در این وضعیت، تا حد بسیار زیادی می‌توان مطمئن بود که مشکل جدی در ساختار سوکت شارژ گوشی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: یادگیری تعمیرات موبایل

راهکار‌های حفاظت از سوکت شارژ

برای اینکه از خرابی سوکت شارژ جلوگیری کنید و عمر آن را افزایش دهید، رعایت چند نکته‌ی ساده راهگشا است. اما مسئله اینجاست که اکثر افراد همین نکات ساده را رعایت نمی‌کنند.

تمیز کردن سوکت شارژ

یک راه ساده، تمیز کردن دوره‌ای سوکت شارژ است تا عملکرد شارژدهی بهتر شود. عموماً افراد از خلال دندان برای این منظور استفاده می‌کنند. اما باید دقت داشت تا آسیبی به سوکت وارد نگردد. اگر نگران این موضوع هستید یا تخصصی در این حوزه ندارید، این کار را به یک متخصص تعمیرات موبایل بسپارید.

یکی از عوامل خرابی سوکت شارژ، استفاده از شارژر‌های تقلبی است. توان و ولتاژ شارژر‌های متفرقه، متناسب با گوشی شما نیست و این موضوع در میان‌‌‌مدت به باتری و ساختار درونی سوکت شارژ آسیب وارد می‌کند. پس همیشه سعی کنید از شارژر اورجینال گوشی خود استفاده کنید و در صورت به‌کارگیری شارژر جایگزین، به ظرفیت آن توجه کنید.

افراد زیادی در هنگام اتصال شارژر به گوشی، دقت لازم را ندارند. آن‌ها به جهت درست ورود شارژر توجه نمی‌کنند و می‌خواند با زور و فشار زیادی، شارژر را درون پورت قرار دهند. این کار موجب آسیب فیزیکی جدی و خرابی سوکت شارژ می‌شود. سعی کنید در هنگام استفاده از شارژر به این موضوع توجه کنید.

حالا نوبت شماست. اگر گوشی شما هم دچار مشکلات این چنینی شده، برای ما کامنت بگذارید و از مشکلات و دلایل خرابی سوکت شارژ گوشی خود بگویید و در مورد راه‌هایی که برای تعمیر آن امتحان کردید بنویسید.

بیشتر بخوانید: دوره تعمیرات موبایل

کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل سامسونگ
کامل ترین آموزش تعمیر آیفون در ایران
آموزش تعمیر آیفون
بهترین دوره آموزش تعمیرات موبایل شیائومی
آموزش تعمیرات موبایل شیاومی
کامل ترین آموزش تعمیرات موبایل در خانه
یادگیری تعمیرات موبایل در خانه
کتاب آموزش تعمیرات موبایل از مبتدی تا پیشرفته
کتاب تعمیرات موبایل
کامل ترین چک لیست تعمیرات موبایل
چک لیست تعمیرات موبایل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره: ۹۱۰۰3057 ۰۲۱

ثبت درخواست مشاوره📜

اطلاعات خود را  وارد کنید تا سریعا با شما ارتباط بگیریم.