احتمالاً تبلیغات مختلفی را دیده باشید که در مورد شغلهای رویایی و سودساز صحبت میکنند. شغلهایی که بدون زحمت خاصی، افراد را به درآمدی سرشار میرسانند. حقیقت این است که چنین شغلی وجود ندارد. ورود به هر شغلی، سختیهای خاص خودش را دارد. شغل تعمیرات موبایل هم از این قاعده پیروی میکند. قرار است که در این مطلب از سختی های شغل تعمیرات موبایل و برخی مزایای آن بگوییم تا به شناخت خوبی از تعمیرات موبایل برسید و از ابتدا تصمیمی درست بگیرید. داشتن شناخت قبلی از چالشهای شغل تعمیرات موبایل، افراد را در مسیرشان مصمم نگه میدارد. بنابراین خوب است که قبل از آموزش تعمیرات موبایل، آگاهی خوبی از این شغل داشته باشید.
پیدایش شغل تعمیرات موبایل در ایران
بیایید قبل از اشاره به مزایا و معایت شغل تعمیرات موبایل، در مورد نحوهی پیدایش آن در ایران صحبت کنیم. حوالی سال 1372 بود که اولین گوشی موبایل وارد ایران شد. در آن زمان، داشتن گوشی نماد افراد ثروتمند و لاکچری بود. قیمت بالای سیمکارت و موبایلهای وارداتی، خرید گوشی را بسیار سخت کرده بود؛ به همین دلیل افراد کمی را پیدا میکردید که صاحب تلفن همراه باشند. رفتهرفته، با عرضهی سیمکارتهای اعتباری و تولید گوشیهای اقتصادی توسط برندهای مختلف، موبایل تبدیل به یک کالای همهگیر شد و این شروع گسترش حرفهی تعمیرات موبایل در کشور بود.
مروری بر معایب و سختی های شغل تعمیرات موبایل
اغلب افرادی که در حال یادگیری تعمیرات موبایل هستند یا میخواهند وارد این شغل شوند؛ سوالات زیادی در مورد آیندهی شغل تعمیرات موبایل و چالشهای آن دارند. بهطور کلی، آنها میخواهند بدانند که از عهدهی چالشهای این شغل برمیآیند یا نه.
1. لزوم آپدیت دائمی در شغل تعمیرات موبایل
یک دههی اخیر را مرور کنید و نگاهی به روند تغییرات در گوشیهای موبایل بیندازید. خواهید دید که برندهای مطرح بازار موبایل، دائماً در حال آپدیت گوشیها و ارتقاء به آخرین تکنولوژیهای روز دنیا هستند. دنبالکنندگان بازار موبایل، هر روز با ویژگیهای جدیدی مواجهاند که مخاطبان را شگفتزده میکند.
یکی از چالشهای اصلی یا سختی های شغل تعمیرات موبایل نیز همین است. یک تعمیرکار موبایل، باید دائماً اخبار حوزهی تکنولوژی موبایل را پیگیری کند و از تغییرات گوشیهای جدید و نحوهی تعمیر آنها مطلع باشد. آپدیت دائمی دانش یک تعمیرکار، بزرگترین مزیت رقابتی او در بازار است و تاثیر زیادی بر درآمدش خواهد داشت.
2. عدم تمرکز و آسیب به قطعات جانبی
شاید ذکر یک مثال، درک بهتری از این موضوع ایجاد کند. یک بیمار را در نظر بگیرید که برای درمان درد کلیه به پزشک مراجعه میکند. پزشک دارویی تجویز میکند که مشکل کلیه را حل میکند اما باعث آسیب به قلب میشود. در این شغل هم این موضوع شایع است.
اگر در هنگام کار بهعنوان تعمیرکار موبایل، تمرکز و دقت کافی نداشته باشید؛ ممکن است باعث صدمه به بخشیهای جانبی گوشی شوید. این موضوع میتواند خسارت هنگفتی به بار آورد و مشتری شما را عصبی کند. بنابراین برای حفظ اعتبار و رضایت مشتری، مجبورید که خودتان هزینهی تعمیر قطعات جانبی را بپردازید.
این موضوع یکی از سختی های شغل تعمیرات موبایل است. اعتبار، بالاترین دارایی یک تعمرکار حرفهای موبایل است. در نتیجه، علاوهبر حفظ تمرکز در حین کار، تبعات اشتباهات احتمالی را نیز میپذیرد.
3. رقبای زیاد
تعداد بالای رقبا از اصلیترین سختی های شغل تعمیرات موبایل است. گسترش استفاده از گوشیهای هوشمند و افزایش شدید قیمت آن، باعث شده تا افراد رغبت بیشتری به تعمیر موبایل خود پیدا کنند. چراکه خرید گوشی جدید، هزینهی سرسامآوری دارد و افراد حاضرند که درصدی از قیمت گوشی خود را بهجای خرید گوشی نو پرداخت کنند. به همین دلیل است که شغل تعمیرات موبایل محبوبیت زیادی پیدا کرده و افراد زیادی وارد این حوزه شدهاند.
از طرف دیگر، این کار نیاز به خرید یا اجارهی مغازه هم ندارد. افراد میتوانند یک میز از مغازه را اجاره کنند یا حتی یک اتاق از منزلشان را به کارگاه تعمیرات موبایل تبدیل کنند. مجموع این عوامل باعث شده تا تعداد رقبا در بازار تعمیرات موبایل افزایش پیدا کند و این یکی از معایب شغلی این کار است.
بااینکه معایب ذکر شده به نظر پیچیده میرسند، اما هر کدام راهکارهای زیادی دارند که پشتکار و انعطافپذیری شما آن را حل میکند.
مقابله با سختی های شغل تعمیرات موبایل
راههای مدیریت و مقابله با سختی های شغل تعمیرات موبایل، چندان سخت نیست. در ادامه به چند راهکار ساده اشاره خواهیم کرد:
1- آپدیت روزانه دانش: سایتها و وبلاگهای زیادی وجود دارند که بهصورت روزانه به انتشار آخرین اخبار حوزهی موبایل و تکنولوژی میپردازند. شما میتوانید با پیگیری مداوم آنها، سطح دانش خود را بروز نگه دارید.
2- تمایز در خدمترسانی: سعی کنید که خدمات متفاوتی از سایر تعمیرکاران ارائه کنید. مثلاً در کنار تعمیر مشکل گوشی مشتری، بخش دیگری را به رایگان سرویس کنید یا در کنار تعمیر، هدیهای هم برای مشتری در نظر بگیرید. این کار باعث میشود تا در ذهن مشتری جای بگیرید و شما را به سایرین نیز معرفی کند.
3- بهبود سرعت عمل: موبایل تبدیل به یک عضو حیاتی در زندگی امروز افراد شده است. بنابراین، آنها انتظار دارند که تعمیر گوشی در سریعترین زمان ممکن انجام شود. پس برای کسب رضایت مشتریان، باید سرعتعمل خود را افزایش دهید.
4- شرکت در دورههای آموزشی: لازم است که هر چند سال یکبار در دورههای تکمیلی آموزش تعمیرات موبایل شرکت کنید تا با تغییرات هماهنگ شوید و تعمیر گوشیهای روز را یاد بگیرید.
یادگیری صفر تا صد تعمیرات موبایل در آکادمی تاچ
مزایای شغل تعمیرات موبایل
حال که با سختی های شغل تعمیرات موبایل آشنا شدید، نوبت به مرور مزایای این شغل میرسد تا از علل محبوبیت آن آگاه شوید.
1- یادگیری در زمان کوتاه: شما میتوانید با گذراندن یک دورهی کوتاه یک تا سهماهه، سطوح مقدماتی تا پیشرفته تعمیرات موبایل را یاد بگیرید و پس از آن تنها به تمرین و تکرار نیاز دارید.
2- سرمایه محدود: شما با داشتن یک سرمایهی حداقلی نیز میتوانید وارد این شغل شوید.
3- عدم نیاز به تحصیلات: شرکت در این دوره نیاز به تحصیلات عالیه ندارد و هر کسی با سواد حداقلی نیز میتواند وارد این حوزه شود.
4- درآمد عالی: درصورت یادگیری تخصصی تعمیرات موبایل و حرفهای شدن در این زمینه، فرد به درآمدی سرشار خواهد رسید.
علاوهبر موارد بالا، شاید مطالعه مقاله آشنایی با مزایای شغل تعمیرات موبایل، شما را با جزئیات بیشتری از مزایا و شرایط این حرفه آشنا کند.
کاملترین دوره تعمیرات موبایل در ایران
سوالات متداول
1. مهمترین معایب شغل تعمیرات موبایل چیست؟
افراد مختلف نظرات متفاوتی دارند و نمیتوان پاسخ یکسانی به این سؤال داد. اما رقابت شدید در این بازار، میتواند از مهمترین معایب و سختی های شغل تعمیرات موبایل باشد.
2. درآمد یک تعمیرکار موبایل چقدر است؟
درآمد یک تعمیرکار ارتباط مستقیمی با میزان مهارت و تجربهی او دارد. افراد پس از طی کردن آموزش تخصصی تعمیرات موبایل و کسب تجربه، میتوانند به سطوح بالایی از درآمد برسند. درآمد یک تعمیرکار حرفهای در سال 1402 در حدود 80 میلیون تومان تخمین زده میشود.
3. برای شغل تعمیرات موبایل به چقدر سرمایه نیاز است؟
مزیت اصلی شغل تعمیرات موبایل، راهاندازی با سرمایهی حداقلی است. برای شروع این کار، به سرمایهی محدودی جهت خرید ابزار و اجارهی یک میز نیاز دارید.